Φανή Βαβύλη - Τσινίκα

Φανή Βαβύλη - Τσινίκα
Φανή Βαβύλη - Τσινίκα Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΑΠΘ Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Περιφέρεια Ν. Θεσσαλονίκης 'Μέτωπο Ανάπτυξης' Μάρκος Μπόλαρης, Υποψήφιος Περιφερειάρχης

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Αυτές τις δύσκολες μέρες ...

Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε.
Αυτές τις δύσκολες μέρες ο πειρασμός να κρυφτεί κανείς στον καναπέ του και να κοιτάξει τις δουλειές του είναι μεγαλύτερος παρά ποτέ, καθώς ο φόβος, που συνοδεύει αυτή την κρίση που ζούμε, είναι κακός σύμβουλος. Όμως, στα δύσκολα, ειδικά η δική μου γενιά, έχει την υποχρέωση κάτι να κάνει, να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της ανήκει, να αφήσει κάτι πίσω της για τις επόμενες, να μη γυρίσει την πλάτη στα κοινά.
Η πρόκληση σαυτές τις εκλογές είναι μεγαλύτερη από το συνηθισμένο, αφού αλλάζει ο διοικητικός χάρτης της χώρας με τον Καλλικράτη. Χρειάζονται, λοιπόν, άνθρωποι πρόθυμοι και ικανοί να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία, να δώσουν σάρκα και οστά σαυτή τη μεταρρύθμιση. Να προσφέρουν σε κάποιους από τους τομείς την εμπειρία τους και την όρεξή τους για δουλειά. Το στοίχημα είναι να λειτουργήσουν αποτελεσματικά τα πρώτα περιφερειακά συμβούλια, ξεπερνώντας τις δυσκολίες της μεταβατικής φάσης, να ασχοληθούν σοβαρά με όλα τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας του πολίτη.
Σαυτό το εγχείρημα θέλω κι εγώ να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, αξιοποιώντας την εμπειρία μου στο χώρο της παιδείας, της υγείας και της έρευνας. Στη Θεσσαλονίκη με τα πολλά ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τα πολλά νοσοκομεία χρειάζονται τολμηρές τομές, όχι για να διατηρήσουμε -στα σημερινά χαμηλά επίπεδα- αλλά για να βελτιώσουμε τη λειτουργία τους, για να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς υπηρεσίες υγείας για όλουςκαι κυρίως τους μη έχοντες- αλλά και για να δώσουμε τα απαραίτητα εφόδια στα παιδιά μας, ώστε να αντιμετωπίσουν το μέλλον με την τόλμη των νιάτων τους κι όχι με τη φοβία που άρχισε να επικρατεί.
Χαίρομαι που έχω την τιμή να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του Μάρκου Μπόλαρη, ενός ανθρώπου που θα παλέψει με σοβαρότητα για τους κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας.

1 σχόλιο:

  1. Η κοινωνική συνείδηση και η συναισθηματική νοημοσύνη στην πολιτική δημιουργούν μεγάλες ελπίδες για όλους μας. Ν.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή